info@carnivalnews.net

Nettishoppailu — mitä netistä kannattaa ja ei kannata ostaa?

Nettishoppailu on yksi nykypäivän suurimmista ilmiöistä. Käytännössä internetiä voi historian kutsua kaikkien aikojen suurimmaksi ostoskeskukseksi, sillä se tarjoaa ostettavaksi kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Lisäksi se on auki kellon ympäri, joka mahdollistaa ostamisen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Verkossa hintojen vertailu käy käden käänteessä ja usein hinnat ovat edullisempia kuin missään muualla. Saatavilla on myös erilaisia kuponkikoodeja, joiden avulla hinnat tippuvat entisestään. 

Aivan kaikkea ei kuitenkaan kannata hankkia netistä riippumatta siitä, kuinka hyvällä hinnalla ne on mahdollista sieltä hankkia. Verkossa rahoille löytyy monenlaisia hyviä käyttökohteita, mutta on myös paljon sellaista, jonka ostaminen netistä ilman niiden näkemistä etukäteen on todella riskialtista puuhaa.

Mitä netistä kannattaa hankkia?

Tiettyä varovaisuutta harjoittamalla netti tarjoaa loistavat ostosapajat. Kun tuotteita ja palveluita voi tilata suoraan kotiin, helpottaa se ymmärrettävästi monen elämää. Samaan tapaan kuin Kolikkopelit Lotto ja muut jännittävät netissä pelattavat pelit ovat yleistyneet valtavalla vauhdilla niiden tarjoaman joustavuuden ja mukavuuden vuoksi, yhä useammat ovat alkaneet pohtia, mitä kaikkea muuta netissä onkaan tarjolla. Seuraavaksi esitellään muutamia suosittuja ja näppäriä verkossa tehtäviä hankintoja.

Matkat: Vaikka myös perinteisistä matkatoimistoista voi saada erinomaisia tarjouksia, ostaa yhä useampi matkansa nyt internetin välityksellä. Internetistä voi ammentaa inspiraatiota ja bongata tarjouksia aivan eri mittakaavassa kuin yksittäisessä matkatoimistossa asioidessa. Sekä pelkät lennot, risteilyt kuin myös pakettimatkat löytyvät verkosta ja ne voi varata kätevästi muutamalla klikkauksella. 

Lahjakortit: Moni muistaa läheisiään erilaisina merkkipäivinä ja juhlapäivinä lahjakortilla johonkin myymälään tai palveluun. Nykyään kaikkein kätevintä on ostaa lahjakortti netin kautta johonkin haluamaansa kohteeseen, eikä lahjan antajan ei tarvitse varta vasten lähteä kyseiseen myymälään ostamaan korttia. Seuraavaksi äitienpäiväksi voi tilata esimerkiksi kukkalahjakortin tai hierontalahjakortin kätevästi äidin kotiosoitteeseen lähetettynä. Lahjan antaminen ei juuri voisi olla tätä helpompaa. 

Kirjat: Moni hankkii esimerkiksi kirjoja netissä toimivista kirjakaupoista, sillä jo kansikuvan perusteella on helppo nähdä, millainen tuote on kyseessä. Esimerkiksi Adlibris- tai Booky-kirjakaupasta hankittuna kirjojen hinnat ovat usein huomattavasti edullisempia kuin kivijalkamyymälöissä ja myös valikoiman selaaminen helpottuu.

Vältä näitä tuotteita 

Vaikka nettishoppailu helpottaa elämää monellakin tapaa, liittyy ostamiseen verkossa tiettyjä ongelmia. Yksi suurimmista haasteista on se, ettei kuluttajalla ole mahdollisuutta nähdä tai tunnustella ostamaansa tuotetta ennen ostamista. Toinen nettishoppailun huono puoli on se, että ostoksiin lisätään usein kalliit toimitusmaksut. Kevyen paketin lähettäminen ei maksa paljoa, mutta jos kyse on painavista tai kookkaista paketeista, nousevat toimituskulut helposti jopa useisiin kymmeniin euroihin. Vieläkin kalliimmaksi ostokset tulevat, jos päädyt palauttamaan netistä ostetun tuotteen sillä lähetyskuluja tulee silloin maksettavaksi kaksinkertainen määrä! 


Seuraavaksi esitellään muutamia sellaisia tuotteita, joiden ostaminen netistä ei välttämättä ole hyvä ajatus.  

Suuret kodinkoneet: Netissä surffaillessa vastaan tulee epäilemättä erilaisia tarjouksia. Todellisuudessa hinnat eivät poikkea merkittävästi niistä, joita kodinkoneita ja elektroniikkaa myyvissä kaupoissa näkee, joten netistä tilaaminen ei tuo ostajalle merkittävää etua. Moni haluaa sitä paitsi mielellään tutkia eri jääkaappeja tai astianpesukoneita paikan päällä saadakseen hyvän tuntuman siihen, millainen laite itselle sopii parhaiten. Toinen myymälästä ostamisen etu on se, että paikan päällä päivystää useampia asiakaspalvelijoita, joilta saa nopeasti vastaukset kaikkiin kysymyksiin tarvittaessa. 

Huonekalut ja muut kodin sisustustavarat: Kun kyse on kodin sisustuksesta, ei verkkosivuilla myytävistä tuotteista välttämättä saa tarpeeksi realistista kuvaa. Huonekalujen tarkka värisävy ja tuntuma jäävät yllätykseksi — eikä aina niin hyväksi sellaiseksi. Monet asiantuntijat suosittelevat kodin sisustustavaroiden hankkimista kivijalkaliikkeistä. Mikäli tilattu nojatuoli ei tunnukaan mukavalta tai lamppu on aivan erilainen kuin miltä se kuvissa näytti, aiheutuu sen palauttamisesta paitsi lisäkuluja, myös ylimääräistä vaivaa. 


Auto: Auton hankkiminen on monesti stressaava tehtävä. Yhä useammat ostavat nykyään autonsa netin välityksellä, mutta silloin on syytä muistaa, että nettikauppoihin liittyy tiettyjä riskejä. Autoa ei pidä koskaan ostaa ilman sen näkemistä henkilökohtaisesti, sillä silloin sitä ei pääse tarkastamaan läpikotaisin. Koeajo on ensiarvoisen tärkeää, eikä sellaiseen ole valitettavasti mahdollisuutta muutoin kuin paikan päällä.


Tuoksut ja kosmetiikka: Jos kyseessä on vanha luottohajuvesi tai meikkivoide, joka alkaa olla loppumaisillaan ja on aika tilata lisää samaa tavaraa, ei netistä tilaaminen ole välttämättä huono idea. Mikäli aikoo shoppailla parfyymejä tai meikkejä pelkästään tekstikuvauksen tai pullon perusteella, voi joutua pettymään pahasti. Tuoksut ja kosmetiikka ovat hyvin henkilökohtaisia, joten niiden testaaminen on ehdottoman suositeltavaa paikan päällä. Tuoksun on tunnuttava miellyttävältä omaan nenään ja kosmetiikka valittava juuri omaan ihosävyyn sopien. 

Tuleeko mieleesi jotain muuta sellaista, mitä et itse ikinä ostaisi netistä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.